Het geheim van de baksteen

  • AFDRUKKEN
  • VERSTUREN
Wegens succes herdrukt: ‘Het geheim van de baksteen’

Voor menig kind is er veel te ontdekken over de leefwereld om hem heen. Letterlijk wel te verstaan: waar komen de materialen vandaan waar het huis en de straat uit bestaan? Het spannende, ook informatieve kinderboek ‘Het geheim van de baksteen’ leest lekker weg en helpt jongeren bewust te worden van de bouwmaterialen in hun omgeving. Wegens groot succes brengt branchevereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) een herdruk uit. Bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Het ontdekken waard

De wereld achter de baksteen is het ontdekken waard. Want wie weet waar de baksteen vandaan komt? Wat is er nodig om deze te maken? En waar wordt deze toegepast? ‘Het Geheim van de Baksteen’ leest als een ware speurtocht.

Tegelijkertijd is er het verhaal van Jerry. Hij is net verhuisd. In de muur van zijn nieuwe slaapkamer ziet hij een baksteen die anders is dan de andere. Als Jerry de steen voorzichtig los tikt ontdekt hij een briefje van de metselaar van het huis. Dat briefje is het begin van een spannend verhaal.

Kinderboek met lesbrief en video

Het korte en krachtige verhaal met illustraties en foto’s maken ‘Het geheim van de baksteen’ een leerrijk boek. Het werd geschreven door kinderboekenschrijfster Rian Visser, geïllustreerd door Wilbert van der Steen en uitgegeven door educatieve uitgeverij Delubas.

Het boek past prima in een curriculum over bouwen, cultuur of maatschappij in het basisonderwijs.

Meer informatie over het boek is te vinden op www.knb-keramiek.nl/kinderboek