Baksteen typisch Nederlands

  • AFDRUKKEN
  • VERSTUREN

Baksteen typisch Nederlands

Baksteen is een heel duurzaam bouwmateriaal, dat wil zeggen dat het heel lang meegaat. Dit kun je zien aan de oude gebouwen die in ons land staan. Sommige gebouwen zijn wel meer dan honderd jaar oud.

Ben je wel eens door een oude stad als Amsterdam gelopen? Daar zie je het bewijs dat baksteen heel erg lang meegaat en mooi blijft. De straten, gebouwen en ook de bruggen zijn helemaal van baksteen gemaakt. Zelfs langs de grachten zie je mooi gemetselde muren die al honderden jaren oud zijn.

Baksteen spreken
We zien de baksteen niet alleen in gebouwen en op straat. We komen de baksteen zelfs tegen in onze taal. In sommige spreekwoorden komt het woord baksteen voor.

Het geheim van de BAKSTEEN

Wil je meer lezen over bakstenen? Speciaal voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs heeft KNB namens de Nederlandse Baksteenindustrie, een informatief prentenboek gemaakt. 'Het geheim van de baksteen' is een spannend verhaal met veel informatie over baksteen als bouwmateriaal.

Steeds vaker weten we niet de oorspronkelijke herkomst en toepassingen van producten en materialen. Komt geld uit de muur en melk uit de fabriek? Dat de baksteen oer-Hollands, van klei gemaakt is en in Nederland al eeuwenlang gebruikt wordt, is steeds minder vanzelfsprekend.

Wil je het boek lezen? Het boek kost € 10,-- en is te bestellen via de website van KNB. Kinderboek het geheim van de baksteen