Ouders en scholen

Veilig internetten kun je leren!

De Surfsleutel thuis en op school.

De Surfsleutel is een internetomgeving voor de jeugd boordevol webpagina’s voor de leukste spreekbeurten of werkstukken, spelletjes, ideeën voor kinderfeestjes, filmpjes en prijsvragen!

Het is belangrijk dat kinderen in een zo veilig en kindvriendelijk mogelijke omgeving leren hoe zij op een verantwoorde manier gebruik kunnen maken van het internet. Niet alleen nu, maar ook als zij straks naar het voortgezet onderwijs gaan.

De Surfsleutel biedt niet alleen een speel-, maar ook een leeromgeving voor thuis en op school. Inmiddels maken al heel veel scholen gebruik van De Surfsleutel.

Veiligheid en kindvriendelijkheid staat voorop.

Veiligheid en kindvriendelijkheid in een optimale content mix van Fun en Educatie vormt de basis bij de ontwikkeling van De Surfsleutel. U wilt immers niet dat uw kind of leerling online zaken tegen komt waar kinderen in deze leeftijd niet mee geconfronteerd zouden moeten worden. Daarom houden wij op de achtergrond alles voor u in de gaten.

Websites van derden die binnen De Surfsleutel zijn opgenomen zijn vooraf en worden tussentijds getoetst. Mocht u onverhoopt toch iets tegenkomen dat niet wenselijk is, dan verzoeken wij u ons dit te melden.

Stuur uw e-mail naar: redactie@surfsleutel.nl

Hoeft u als ouder of leerkracht dan nergens op te letten?

Natuurlijk wel! U moet uw kinderen of leerlingen begeleiden op het internet. Leer ze op een goede manier om te gaan met de mogelijkheden van het web. Hoe ga je bijvoorbeeld om met reclame op sites, wat doe je als iemand vervelend is in een chatroom, of als je iets vervelends tegenkomt op een website.

Natuurlijk kunt u zelf ook maatregelen nemen. Zo kunt u bijvoorbeeld thuis en op school de Surfsleutel Browser gebruiken.  Zie hieronder.

Maar het is vooral belangrijk dat u geïnteresseerd blijft in hetgeen uw kind of leerling op het internet doet; leer van elkaar!