Doelstellingen

Kinderinternet de Surfsleutel

“kinderen hebben recht op een veiligere en kindvriendelijke speel- en leerplaats op internet”

www.surfsleutel.nl

Doelstelling: Voor kinderen in het primair onderwijs en speciaal onderwijs een zo veilig mogelijke, kindvriendelijke speelomgeving op internet realiseren met educatieve mogelijkheden. Deze internet omgeving moet voor iedereen kosteloos en vrij toegankelijk zijn.

Een website vol links en games, vrij van discriminatie, racisme, porno, overtrokken geweld en veel frontale reclame. Vanzelfsprekend passend binnen de online belevingswereld van kinderen en gebruiksvriendelijk van opzet.

Doelgroep:

Kinderen tot ongeveer 14 jaar die de mogelijkheid hebben online te gaan. De Surfsleutel is vrij voor gebruik thuis, op school, bibliotheek of elders waar internet beschikbaar is.

Omschrijving: De Surfsleutel is een website waarbinnen ruim 3500 creatieve en educatieve webpagina’s zijn opgenomen die door onze webredactie op dagelijkse basis up to date worden gehouden.

De lay-out van de Surfsleutel is uitermate uitnodigend voor kinderen. De content zorgt een verscheidenheid in gebruiksmogelijkheden. Zo benutten veel kinderen de Surfsleutel bij weekprojecten, groepsopdrachten en spreekbeurten.

De inhoud van de Surfsleutel wordt voortdurend onderhouden door een deskundige webredactie. Ook de gebruikers kunnen hieraan een bijdrage leveren. Door middel van een klik op Surfie kan direct een goede nieuwe link worden doorgegeven. Ook een link die door veranderingen door de eigenaar nu foute inhoud bevat kan via deze weg worden gemeld waarna de webredactie meteen in actie komt.

Realisatie:
De Surfsleutel is kosteloos, voor iedereen vrij toegankelijk en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door haar “sponsoren”. Door  samenwerkingen aan te gaan met bedrijven en instellingen die Maatschappelijk Verantwoord Internet een warm hart toe dragen kunnen we  de Surfsleutel “in de lucht” houden en doorontwikkelen.

Toekomst:
De Surfsleutel wil in de toekomst groeien in educatief karakter en content, zonder het uitnodigende speelse en kindvriendelijke karakter te verliezen. Steeds minder doorlinken naar websites van derden, maar “eigen content” brengen.

De Surfsleutel moet goed bruikbaar blijven thuis in de privésfeer. Scholen maken ook steeds vaker gebruik van de mogelijkheden binnen de Surfsleutel. Vanuit deze hoek krijgt de redactie verzoeken tot doorontwikkeling naar educatieve content. Wij zijn hier dan ook intensief mee bezig.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Kinderinternet de Surfsleutel doet aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit gaat verder dan het realiseren van een gratis kindvriendelijke internet omgeving.

Kinderinternet de Surfsleutel stelt haar organisatie open voor mensen die uit een sociaal isolement willen komen of een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Mensen die graag zinvol bezig willen zijn. Voor wie het weer krijgen van een dag/ arbeidsritme of het opdoen van sociale -en/of arbeidsvaardigheden belangrijk is.

We gebruiken onze redactie als plaats waar men op eigen tempo kan werken aan een stukje persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden. Wij vinden het belangrijk dat men het gevoel heeft zinvol bezig te zijn en dat dit gewaardeerd wordt. Ieder mens is waardevol en kan op zijn eigen manier van alles bereiken!