Week van de mediawijsheid

  • AFDRUKKEN
  • VERSTUREN
De week van de mediawijsheid

De Week van de Mediawijsheid is een campagneweek om de aandacht te vestigen op het verstandig en actief omgaan met social media. Dit jaar staat de campagne (10 t/m 17 november) in het teken van online sociaal gedrag. In de week van 10 t/m 17 november staan we samen voor een veilige en geweldloze online wereld. De campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en door heel Nederland organiseren gemeenten, bibliotheken, onderwijsinstellingen, kenniscentra, onderzoeksbureaus, wijkcentra en buurthuizen, zorg- en welzijnsinstellingen, kunst- en cultuurinstellingen en media diverse activiteiten om mediawijsheid te vergroten.

#hierniet

Het thema van dit jaar is #hierniet, hier geen haatdragende opmerkingen of pestgedrag. Online, achter een scherm, is het makkelijk om alles te zeggen wat er in je opkomt. De vraag is alleen, ‘is dat wel zo verstandig?’ Met deze campagne willen we mensen bewust maken van hun online gedrag. We zeggen #hierniet wanneer we een kwetsende, een racistische, een haatdragende opmerking tegenkomen op social media.

Kom je kwetsend gedrag tegen online, zeg dan #hierniet en deel de link naar de website. Daar staat aangegeven waarom je de grens trekt. Ook staat hier meer informatie over dit onderwerp en je vind er praktische tips wat je zelf kunt doen om social media sociaal te houden.

Bron; weekvandemediawijsheid.nl