KETNET legt uit wat AVG wetgeving is.

  • AFDRUKKEN
  • VERSTUREN

Ketnet legt in video uit wat de nieuwe privacy wetgeving is.

Ketnet lanceert een gloednieuwe privacywebsite, https://privacy.ketnet.be/. Ketnetters kunnen hier terecht voor informatie op kindermaat over wat gegevens juist zijn en wat Ketnet er allemaal mee doet.

De website is gericht op kinderen en hun ouders en is uniek in Vlaanderen. Met deze website wil Ketnet de kinderen de baas laten zijn over de eigen gegevens.

Netmanager Maarten Janssen: “Ketnet wil er zijn voor kinderen in ieder aspect van hun leven en dit ook op digitaal vlak. We willen open en transparant zijn over de gegevens die we verwerken en zo kinderen weerbaar maken vanaf hun eerste stappen in de digitale wereld.” Ketnet lanceerde voor het eerst in 2012 een Ketprofiel waar kinderen hun eerste stappen kunnen zetten op de sociale media. Ketnet wil kinderen op een veilige manier leren omgaan met het internet. Niet door ze ervan weg te houden, maar door hen er net mee te laten kennismaken. In een veilige omgeving, mét de controle van de ouders. Ketnet kent een lange traditie om naast het digitale luik het thema mediawijsheid te verweven in programma’s zoals 4eVeR en De dokter Bea show

De privacy disclaimer is opgesteld in een kindvriendelijke taal en er is ook een video voorzien waarin Ketnetters alle informatie kunnen terugvinden op een toegankelijke manier. Ketnet-wrapper Sander Gillis loodst hen door de belangrijkste aspecten van AVG met de nodige humor en volledig in Ketnet-stijl.

Op de privacywebsite kunnen Ketnetters ook informatie terugvinden over hoe ze zich veilig op het internet kunnen begeven. Hoe kies je een veilig wachtwoord? Welke gegevens mag je online delen? Hoe surf je veilig op het internet? Met ‘Slim op het internet’ vinden kinderen het antwoord op al die vragen. Ook jeugdjournaal Karrewiet besteedt deze week uitgebreid aandacht aan AVG.