Media Ukkie dagen

  • AFDRUKKEN
  • VERSTUREN

Media Ukkie Dagen 2022

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 wordt wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Ouders en  opvoeders krijgen tips en tools om samen met hun ukkie veilig én leuk aan de slag te gaan met media. Organisaties zoals bibliotheken, kinderdagverblijven, CJG’s en basisscholen ondersteunen hen hierbij met activiteiten door het hele land.

Boek, site, app: samen spelen op het web

Jonge kinderen zijn dol op media. Ze kijken hun favoriete kindertelevisie en bladeren door boekjes. Ze swipen naar filmpjes op internet en spelen spelletjes op de tablet. Ouders en opvoeders willen hun kind hierbij begeleiden. Maar hoe doe je dat?

Tijdens de Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april 2022) kunnen zij samen met hun dreumes, peuter of kleuter de mogelijkheden van media verkennen.

“Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt voor mijn kind? Wanneer kies ik voor spelen met een beeldscherm, of juist even zonder? Wanneer laat ik mijn kind alleen en waar beleven we juist samen plezier aan?” Tijdens de Media Ukkie Dagen worden de vragen van ouders en opvoeders over opvoeden met media beantwoord. Ze krijgen tips en tools om samen met hun kind veilig én leuk aan de slag te gaan met media. Het thema is daarom: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’.