Sir Lanka

  • AFDRUKKEN
  • VERSTUREN

Sir Lanka

– Hoofdstad: Sri Jayewardenaqura kotte
– Aantal inwoners:  21,8 miljoen
– Taal: Singalees, Tamil.
–Valuta: Sri Lankaanse roepie
– Klimaat:  Zomers
– Oppervlakte: 65.610 km²
– Staatshoofd : Gotabhaya Rajapaksa

De nationale vlag van Sri Lanka is een van de oudste vlaggen ter wereld. Een gouden leeuw vlag zou zijn meegebracht met de eerste koning van Sri Lanka (Vijaya) uit India. De gouden leeuw bleef deel uitmaken van de vlag tot 1815 toen Sri Lanka Brits Ceylon werd, waar de vlag van de Unie van Brits Ceylon het verving. De gouden leeuw met zijn zwaard werd in 1948 opnieuw geïntroduceerd nadat de onafhankelijkheid in hetzelfde jaar was bereikt.

Behalve dat  het een grote theeproducent is, staat Sri Lanka bekend om zijn kaneel, een onmisbaar ingrediënt voor veel van zijn lekker eten.

Sri Lanka heeft twee namen waaronder het ook bekend staat. De eerste is ‘Parel van de Indische Oceaan’, die naar verluidt vernoemd is naar zijn ongelooflijke schoonheid, gevarieerde biodiversiteit (de hoogste in Azië!). Ten tweede, de ‘Traan van India’, is een beetje meer voor de hand liggend, vanwege zijn perfecte traanvorm en omdat het voor de kust van India ligt.

Sri Lankaanse nationale sport
Je zou kunnen denken dat je denkt dat de nationale sport van Sri Lanka cricket is. Hoewel het verreweg de meest populaire sport in het land is de nationale sport van het land in feite , volleybal, dat in 1916 werd geïntroduceerd.

Adam's Peak is de meest heilige berg van het land.

Bezienswaardigheden:

  1. Gouden tempel van Dambulla Grottempels met kunst en relikwieën
  2. Sigiriya  Ruïne van een oude stad en rotsvesting
  3. Adam’s Peak Bergtop met pelgrimsoordYala National Park Luipaarden, vogels en Sithulpawwa
  4. Temple of the Sacred Tooth Relic Tempel uit 1595 met de tand van Boeddha
  5. Elephant Orphanag Opvang voor volwassen en baby-olifanten
https://www.google.com/travel