Sluiten


Sluiten
   

Waar gaan Silver en Joyce surfen?

Sluiten

In de week van 6 juni 2016 worden de winnaars bekend gemaakt. Heb je gewonnen? Dan ontvang je automatisch bericht.

Tot die tijd mag je zo vaak meedoen als je wilt.

Let op: het tijdsverschil tussen je inzendingen moet minimaal 2 uur bedragen om ze afzonderlijk te laten meedingen.

Surfie


HOME WETEN JIJENIK GEZONDHEID
SpelenWeten
SpelenWeten
Vorige Volgende
Wat is gezond eten?

Wat is gezond eten?

 
We eten iedere dag. En dat is maar goed ook. Want zonder eten groei je niet goed, kun je niet nadenken en niet lekker buitenspelen. Daarom moet je iedere dag goed eten en drinken.
 
Eten zorgt voor energie
Eten is belangrijk voor je lichaam. Het zorgt voor energie. Een auto heeft benzine nodig. Een computer heeft elektriciteit nodig. En jouw lichaam heeft eten nodig. Eten is de brandstof van je lijf. Dankzij eten kun je spelen, leren en denken. Probeer jij maar eens flink te gymmen of te rekenen op een lege maag. Dat valt niet mee.
 
 
 
Een goed begin van de dag
Wist je dat ook slapen energie kost? Als je ’s morgens wakker wordt heb je meestal trek. Begin daarom elke dag met een ontbijt. Zo zorg je ervoor dat je genoeg energie hebt om de hele ochtend goed je best te doen op school.
 
 
 
Van alles wat
Door gezond te eten word je minder snel ziek en wordt je lichaam sterker. Maar wat is gezond eten? Van alles wat. Want al het eten doet weer iets anders belangrijks voor je lichaam. Als je iedere dag ontbijt en 's middags en 's avonds verschillende dingen eet en niet veel teveel eet, dan komt het vanzelf goed.
 
Elk eten heeft zijn eigen talent
In veel soorten eten zitten gezonde stoffen. Je hebt van alle stoffen wel iets nodig om gezond te blijven. Zo heb je vitaminen en mineralen. Deze stoffen houden je gezond. Ze zitten onder andere in groente en fruit. Maar ook in brood en melk.
Er bestaan ook eiwitten. Deze helpen je groeien. Je vindt ze in ei, maar ook in melk, bonen, vis en vlees.
Dan zijn er ook nog koolhydraten. Deze geven je energie om te spelen en leren. Ze zitten bijvoorbeeld in spaghetti, aardappelen en brood.
 
Veel drinken
Aan eten alleen heb je niet genoeg. Je moet natuurlijk ook drinken. Een groot deel van je lichaam bestaat uit water. Dat water helpt het eten te vervoeren door je lichaam en om te zetten in energie. Ook brengt water alle afvalstoffen weer via je plas naar buiten. Gezonde drankjes zijn water, vers fruitsap, melk en thee.
 
Wil je meer weten over gezond eten en leven? Ga dan op bezoek bij de Top Fit Kids in Appeldoorn. Speel toffe spellen, zoek gezonde recepten en test je kennis op www.topfitkids.nl.
Vertel het door
Contact Advertenties Ouders/Scholen Voorwaarden Cookies Disclaimer