Sluiten


Sluiten
   

Waar gaan Silver en Joyce surfen?

Sluiten

In de week van 6 juni 2016 worden de winnaars bekend gemaakt. Heb je gewonnen? Dan ontvang je automatisch bericht.

Tot die tijd mag je zo vaak meedoen als je wilt.

Let op: het tijdsverschil tussen je inzendingen moet minimaal 2 uur bedragen om ze afzonderlijk te laten meedingen.

Surfie


HOME SPELEN HOBBY OLYMP. SPELEN
SpelenWeten
SpelenWeten
Vorige Volgende
Matthijs Buchli

Matthijs Buchli - Baanwielrennen (keirin)

ZILVER

 

Büchli bleek op jonge leeftijd al talent te hebben voor het baanwielrennen. Zo werd hij in 2007 Nederlands kampioen bij de junioren op het onderdeel omnium. Een jaar later won hij op de onderdelen sprint en kilometer tijdrit. In 2012 brak hij door bij de senioren. Op 20-jarige leeftijd werd hij nationaal kampioen op de sprint. Zijn internationale doorbraak volgde een jaar later met brons op het onderdeel keirin op de Wereldkampioenschappen in het Wit-Russische Minsk. In hetzelfde jaar won hij een World Cup op de keirin en op de teamsprint, samen met Hugo Haak en Nils van 't Hoenderdaal

Een jaar later was er wederom brons voor Büchli bij keirin op het Wereldkampioenschap en weer een World Cup-zege en een zilveren medaille bij de Europese Kampioenschappen. Samen met Jeffrey Hoogland en Van 't Hoenderdaal won hij de teamsprint op het EK tot 23 jaar. Op datzelfde kampioenschap won hij verschillende individuele medailles. Het jaar sloot de jonge baanwielrenner succesvol af door Nederlands kampioen te worden op de kilometer tijdrit, sprint en keirin. Het jaar 2015 verliep een stuk minder succesvol met alleen twee nationale titels bij de teamsprint en bij keirin.

De Olympische spelen 2016 in Rio:

Büchli won op 16 augustus 2016 op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zilver op het onderdeel keirin. Hij nam ook deel aan de teamsprint en werd daar zesde op.

 

Bron: wikipedia
Bron foto: teamnl.org

Vertel het door
Contact Advertenties Ouders/Scholen Voorwaarden Cookies Disclaimer