Sluiten


Sluiten
   

Waar gaan Silver en Joyce surfen?

Sluiten

In de week van 6 juni 2016 worden de winnaars bekend gemaakt. Heb je gewonnen? Dan ontvang je automatisch bericht.

Tot die tijd mag je zo vaak meedoen als je wilt.

Let op: het tijdsverschil tussen je inzendingen moet minimaal 2 uur bedragen om ze afzonderlijk te laten meedingen.

Surfie


HOME SPELEN HOBBY OLYMP. SPELEN
SpelenWeten
SpelenWeten
Vorige Volgende
Ferry Weertman

Ferry Weertman - Openwaterzwemmen

GOUD

 

Weertman won tijdens de Europese kampioenschappen zwemmen 2014 te Berlijn twee gouden medailles. Bij het open-waterzwemmen won hij individueel de 10 kilometer en daarnaast ook goud op de 5 kilometer voor teams. Weertman nam toen ook deel aan kampioenschappen op de lange afstanden binnenbad. Op het EK in Berlijn werd hij vijfde op de 4 x200m vrije slag estafette en zevende op de 800m vrije slag.

Bij de WK 2015 in Kazan (Rusland) had Weertman twee zilveren medailles behaald: een op de 10 kilometer open-waterzwemmen, en een in de landenwedstrijd (team pursuit), de laatste tezamen met Sharon van Rouwendaal en Marcel Schouten.

De Olympische spelen 2016 in Rio:

Ferry Weertman is een Nederlandse zwemkampioen op de lange afstanden. Hij won de gouden medaille op de 10 km openwaterzwemmen bij de Olympische Zomerspelen van 2016 in Rio de Janeiro, waar de 10km voor de derde keer op het olympisch programma stond.

Tijdens de huldiging op 24 augustus 2016 is Weertman voor zijn Olympische prestatie onderscheiden door Z.M. Koning Willem Alexander. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje -Nassau.

 

Bron: wikipedia
Bron foto: rtlnieuws.nl

 

 

Vertel het door
Contact Advertenties Ouders/Scholen Voorwaarden Cookies Disclaimer